Friday, December 31, 2010

'every photograph steals your soul'

Thursday, December 30, 2010

HAHA!;)

alienated

loki aku taktau pun post ni paling banyak org view.haha.
tapi taktau la kot aku view sendiri ke.haha



agak2 bley lawan blog atan tak?

Wednesday, December 22, 2010

a shot in the dark

sori pem.aku ade camera hari tu.tapi lupe bawak kuar,sbb malas nak pegang.haha.
takpe la pem.nex time la eh?aku amik gamba dalam kete je.haha.sori kawan2:)



*nah atan nak sgt gamba time drive.haha*
*muke mubin lepas kene lempang ngn aku*
*bawah jambatan.aku taktau pun rnr ade jalan ntk ke rnr sebelah*
*sori mubin.gamba ko tak nampak*
*f kewll.haha*
*take a pip in a hole*
*mata ikan.haha*
*abg driver kite*
*yak dan lori2 nye*
*salah satu sbb nape aku taknak bawak camera*

kalo aku bg camera kat pem mesti ade gamba aku.
takyah susah2 buat self timer.haha.

Tuesday, December 14, 2010

swing swing


.DULU.
opai:weh cane ni wan?
aku :ala bgtau jela.nanti tau gak

.SEKARANG.
aku :opai cane ni?
opai:ala bgtau jela.nanti tau gak.

sial aku kene
balik.haha
*gamba aku ngn opai time study kat oversea dl*


Thursday, December 9, 2010

25 things you should know about your boyfriend


1.dalam beberapa hari ni aku jarang jumpe family aku.even duduk serumah
2.duit sentiasa takde.(mane g tah)
3.binatang kaki 4 ni dari dulu aku nak.tapi mak aku tak bagi
4.in L w YOU
5.teringin nak g australia.haha
6.sape nak belanje aku makan?haha
7.suke makan tapi no seafood.haha
8.aku nak gapai awan cam dulu2.hehe
9.fuck posers
10.fuck-guard uitm
11.lately aku salu folo cite ni ngn cite ni.tapi kawan2 salu suruh siap time ni.babi btol
12.henfon aku hilang
13.seronok gak wat bende cmni kan?haha
14.sape nak belanje aku ni?
15.ingin belasah pem ramai2
25.ingin belasah pem ramai2(aku tak skip.num 16-24 adalah bende same)


pem,sape kate aku takkan wat?haha.aku bosan.
org tak tag pun nasib aa.aku copy je kat korg punye

Monday, November 29, 2010

mamat yg atan cite tu mmg poyo


tapi die ni lagi merbahaye.haha

a day with ISHTIAQ


minum kopi ais dgn yak pada pukul 7.oo pagi.

2nd time aku naek kete yak drive.haha.
tapi kali ni ktorg g lagi jauh.


yak bile nak lepak lagi ni.haha


Friday, November 26, 2010

5 saat!

Tangki menggelegak.
Lubang yang berdiameter kosong mengembang sehingga 2cm.
Satu demi satu bom dilepaskan.
Datang pasukan bomba membersihkan lubang tadi yang kembali mengecut.
Tali loceng ditarik tanda masa telah tamat.
Sila keluar sekarang,masih ramai yang sedang menunggu giliran!:)

Monday, November 15, 2010

Saturday, November 6, 2010

Tuesday, October 26, 2010

confession


stalk bende laen jumpe bende laen.haha

Wednesday, October 20, 2010

cane kalau..

pem umur 40.tak macam ustad shah langsung.
HAHA!

imagine

pada tahun 2090 muke kite cmni ke?
haha

Tuesday, October 19, 2010

CHILL

kahkahkah! :))

friends's day

thanks to all my friends:my pasir putih's friends,my gopeng's friends,my uitm's friends,my highscholl's friends,my jams's buddy.haha.thanks a lot bro!

takde korg taktau la ape nak jadi ngn aku.
live is liveless without you guys.

Monday, October 18, 2010

Friday, October 8, 2010


belanje aku nate ni.haha.

Wednesday, September 15, 2010

cheish!

jgn rase da bagus sgt la wey
sula sekor-sekor jap g.
HAHA

new.kids.up

korg sendiri pun ikut org
lagi nak pandang org yg same cam korg
macam la korg bagus sgt


mak bapak byk kertas bley ah wey
.l.-_-.l.
HAHA

Thursday, September 9, 2010

see that eye?haha


comel gile kan?kalo nak cite pasal kucing ni,orang tu da cite da kot kat korg.sial je tulis dialog aku.haha.
tapi ade 1 bende die tak cite.time ktorg g dekat ngn kucing tu,kucing tu melompat pastu ade budak tu tekejut pstu tampar aku.aku pun tekejut skali.

weh kalo langgar kucing btol ke kene badi?sbb aku rase aku cam da stat kene badi je hari ni ;(

Monday, September 6, 2010

woo

hari ni selasa kan?
sok rabu,khamis pstu jumaat kan?
jumaat 10hb kan?

eh kejap gile da nak raye da.rase cam baru je puasa kan?
btw SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN to all my friends and everybody who knows me
and especially YOU;)

Thursday, August 26, 2010

if the wall could speak

semalam mmg bes la.
lepak ngn member2 yg da lame tak jumpe.
tapi kejap sgt la semalam.
takpe ah nex time ade lagi.

lepak2,telupe aku nak tgk bulan semalam.
ade sape2 yg tgk tak?:)

Wednesday, August 25, 2010

bes ke?

bes gile la.

taknak try ke?
try la.baru tau cane rase die.

haha.

Monday, August 16, 2010

pop it like its hot

hari ni mmg panas.
penat aku menapak g kelas
masuk kelas lambat bape minit je pun
tak pasal2 kene bace sifir 3.shit.

setengah jam pastu
ade budak lambat lagi
tak kene pape pun.shit

shit happens all the time

Sunday, August 15, 2010

I'm wearing thin, wearing out becoming weak,
Holding hands with this rope, she's my self-destructive.
Bleeding disease the things that makes it hard to breathe,
But if I shoved you far away
This addict just starved again, asphyxiated.

And now I see it's you
That's tearing me, ensnaring me
This is me dying in your arms,
I cut you out now set me free

Lynched high above what used to be
In her channels built for me
So I escaped cut this noose around my,
Neck I break free to see the things you blinded me.
And I shoved you far away.
Now I live the life I dreamed of.
You're dead to me.

And now I see it's you
That's tearing me, ensnaring me
This is me dying in your arms,
I cut you out now set me free


You poisoned my life
So I take this knife
And I cut you out
Cut you out



Monday, August 9, 2010

rabu

rabu ni puasa eh?:)

Friday, July 16, 2010

continued

continued from http://akukat.blogspot.com/2010/07/rather-interesting-story.html

aku terus turun laju-laju dari bus dan terus sepak pokok tu.
bengang btol aku.da la bus lembap nak mampos.
aku da la lambat nak g kelas.
pokok tu tercampak jauh sehingga jatuh ke ladang gandum koko crunch.
kemudian aku dan driver bus tersebut pergi memeriksa mangsa yg ade dalam kete tadi.
muke mangse hancur teruk,kemek muke die.
jarak dari mate ke dagu bezenye cume 8cm saje.
...to be continued

Sunday, July 11, 2010

im a dreamer

"as we laugh in the face of all who were born"

Saturday, July 3, 2010

nak tau tak?

kepada nuar,loki,cain,yap.
korg mesti pelik kan cane aku bley ade kuasa skang ni?
haha.
dulu ade sorg mamat arab turunkan kuasa kat aku.
lepas pada tu baru aku ade plak kuasa tu.so sape2 yg da kene tu pasni korg ade kuasa hebat cam aku gak.
jgn risau.haha.

*SILA KLIK UNTUK DETAIL*

video

Wednesday, June 30, 2010

watafak

wey loki tgk gamba ni?haha.ni ade kene mngene ngn msg yg lu anta semalam.
hape bende la amik gamba cmni pstu g letak kat public.
dak f1 pun da tak wat cmni da aku rase.
tolong la berenti memalukan diri sendiri.haha.

Tuesday, June 29, 2010

sounds of animal fighting


pada satu hari sang kancil datang bersama penduduk hutan yang laen menuntut keadilan. mereka tidak berpuas hati kerana hutan ini diperintah oleh raja yg tidak adil dan tidak berperikemanusiaan. mereka bersama2 bermesyuarat untuk menjatuhkan raja berkenaan. mereka bersatu hati untuk memanggil aku yg adil,power,kacak dan agak kuat. aku pada mulanya tidak mahu menolong mereka kerana jadual aku penuh. tetapi disebabkan beperikebinatangan aku tolong gak. aku pun pergi menuntut keadilan pada raja yg zalim itu. setelah raja itu dikalahkan, aku memanggil semua binatang berkumpul. aku berkata kepada mereka yg mereka kene memilih antara mereka siapa bakal mengganti kan raja. aku mencalonkan sang singa dan binatang laen semua bersetuju. sehingga sekarang singa digelar raja di dalam hutan. ini semua disebabkan oleh aku. sekian terima kasih.



what would george mcfly do?

'koboi malaya'

ape agak nye perasaan die bile letak gamba ni eh?
a.rase macho
b.style abis
c.semua di atas

korg rase ape?haha

Sunday, June 20, 2010

this is the prophecy

kenape kalo asik kuar malam org akan pandang serong kat kite?
ape salahnye kuar malam?bukan nye wat bende bukan2 pun.
kite melepak je ngn kawan2.bak kat loki lepak malam takde la panas sgt.
takde la bepeluh ketiak,lagipun sape yg suke dgt pakai sweater tu bley je pakai time malam.
sbb sejuk kan?ni tengah2 hari pakai sweater.masyarakat akan pandang org cmtu sbg org bodoh.
ape aku merepek sial.haha.
lagipun kalo melepak siang tak ke panas?pstu nanti org sume cam penat nak bejalan je.
baek duk umah,bley bogel2.sejuk skit.bhaha

p/s:org yg akan pandang serong ni mostly org dewase.think about it.(haha)

Sunday, June 13, 2010

smell like shit


gamba ni aku amik time pas aku balik keje.haha.bekeje gak aku akhirnye.
view ni cam cantek kan?bg aku la.taktau la kalo korg cane.aku amik dari fly over penang kot.
ini kurabin.lame sial aku tak lepak ngn die.tapi ke'slow'an die masih ade lagi la.
aku igt kan da tukar spek baru da laju skit.same je rupenye.haha
gamba ni time ktorg g genting penang.
korg mesti taktau kat mane kan?sejuk gilebabi time ni.slack aku tak reti nak letak video je.
kalo tak aku da letak da video time kat sini.ktorg becakap siap kuar asap kot.
time ni opai ade gak tapi kene tambat sebab angin kuat,kang hilang kang satu hal lak.haha.

gamba ni aku amik time kat gurney kot.khalil ke ape tah name mamak tu.
aku pelik tgk lori sampah ni tu amik gamba die tu.
try la tgk ape yg pelik nye.haha

ini gamba las view kat penang aku amik.ni hari sebelum aku balik ke ipoh.haha.


p/s:date gamba ni laen2 hari.patutnye aku post bende ni da lame da.haha

Sunday, May 16, 2010

vox































same tak due-due gamba ni?
cube teka sape yg dalam gamba belah atas skali?
haha.cepat-cepat!





















Wednesday, May 12, 2010

12:51

sape2 yg bace post ni mesti tau band the strokes kan?tipu aa kalo taktau.
cmni aku tgh lepak2 ngn kawan-kawan aku.
tgh2 lepak tu aku ade la nampak cam satu family ni maen lagu 12:51.bhaha.
tekejut aku tgk.kagum gak la sbb drummer die cam bini die je ,siap pakai tudung lagi.kaler purple.
vokalis die ayah die kot,botak tgh ade misai.haha.
suare die pun cam sebijik je.
laen2 yg maen tu sume aku rase anak die kot.
respek aku kat family tu sbb share bende same.








pastu baru aku sedar tadi tu mimpi je.haha.babi btol.
time tu tgh play lagu the strokes,patot la sume lagu die masuk dalam tido aku
bangun2 da 4.30 da.soot,loki,jo.bangun la weh.
lame btol korg nak tido.haha.
sape taktau the strokes ni ha die

Tuesday, May 11, 2010

.l.-_-.l. loki

babi.bukan aku eh yg post video tu.
tu keje loki.
aku bukan camtu

Thursday, May 6, 2010

kenape?

kenape nasi lemak daun pisang lagi sedap dari nasi lemak polisterine?

sape tau jawapan die?haha

Friday, April 30, 2010

30.4.1.5

30.4:hari ni 1st paper aku.ahhh susah la sial.da la cam tak sempat je nak jawab.
da la aku kene pakse pakai face mask.gile ape.bende tu da la berabuk.lagi gatal la hidung aku.
kalo aku tak pakai kad matrik aku kene amik.bangang ke ape.tah pape.
tapi mintak2 la lulus.haha.

bende ni la aku kene pakai.tak bley aa.tak stylo la.da la berabuk.da due kali da aku cakap.
abis je paper ktorg terus g tgk iron man 2.haha.
bes doh.loki aku da tgk da.nanti kite tgk lagi.


1.5:hari ni paling bes aa.ade org belanje makan,ade mamat over tgk wayang.
cam tak penah tak penah tgk wayang je.haha.lek la brader.
papehal pun korg kene tgk la ironman 2 ni.bes gile.
loki nex week kite tgk lagi aa.cunn!haha

how you spell awesome?
h.a.z.w.a.n.=awesome!

goodnight everybody:)

Wednesday, April 28, 2010

row your boat

Row, row, row your boat,
Gently down the stream.
Merrily, merrily, merrily, merrily,
Life is like a bitch.

Friday, April 23, 2010

sial la

babi ah.dulu ko tak camni pun.
dulu skali wat je ko terus paham.
dulu mane2 aku g aku bawak ko,
mandi je tak.haha.
skang ni kene wat banyak2 kali baru ko nak paham.
penat la aku camni.
aku byk gak keje laen nak wat,
takkan menghadap ko sorg je.
kadang2 rase nak hentak je ko kat dinding,
tapi kang cane aku nak besosial?
ko cam mintak kene jual je.
tapi aku taknak.
babi aa(ayat acai)

sial la.tolong la elok.k810i
emo sial entry aku kali ni.
haha

Wednesday, April 21, 2010

masalah.masaklah.malaslah

This season’s growing cold
I fear that this could be the end
There’s no sign of hope
We’ve got a crisis on our hands.

Saturday, April 17, 2010

bubble q party

cane nak stat huh?k la party bubble q ni senanye mase hari sabtu hari tu.hari ni baru aku nak post pasal party ni.haha.party ni takde la bes mane pun tapi bes gak la.sebab wat ngn member2 kan?mesti ah bes walaupun wat kat tepi padang je.haha.nasib takde org pow.
bajet ntk makanan ni patotnye rm100 je tapi fami yg g beli barang memang die beli ikot perot die ah.haha.ktorg da macam anak2 die je follow je belakang die.haha.
sial ko gemok patot ko g tebas semak tu sume.haha.ni ha makanan yg mahal.tak abis pun las2.ceh.
ni tempat bakar yg dorg setting.style kan?
anak cine setting mesti ah style.haha


pastu aku taktau nak tulis pe da.aku tak igt pape da yg jadi las week.haha.
tapi paling bes ade babi hutan join ktorg makan skali.rugi doh sape yg takde.bukan salu bley tgk babi makan gune tangan.haha.

senanye banyak lagi gamba tapi aku malas nak upload byk2.haha.




ini gamba sume botak yg amik.yg laen ade kat profile die.
sian botak ko amik gamba tapi gamba ko takde kan?
ni ha aku letak gamba ko sorg2.
market skit.haha






ni la botak.hensem doh ko.haha.
die seorang fotographer yg handal,amik kos foto.
berbangsa india muslim.hehe.

Wednesday, March 17, 2010

the longest line




In the darkest tunnel, it's nice to see a light,
Not just a headlight,
Like the one that's heading right for me.
It would be nice if things could turn out right,
Turn out right yeah,
Don't think I'll ever see the day.

I must have done something wrong,
Or maybe pissed off God.

I think of Chinese food when I think of life,
That's sweet and sour,
My life is sweet as saccharine.
You know 3 week old milk and grapes are not,
Not the same, No,
I am the one Johnny Carcinogen.

I must have fucked with some witch,
In turn she cursed me, cursed my life.

At the end of the longest line,
That's where I will always be,
If you need to find me, just go to,
The end of the longest line.

But officer that was a yellow light,
The light was red, son,
Insubordination, reckless driving,
I must be wrong, this can't be right,
I don't belong, this world is much too dangerous,
For someone lacking luck, like me.

At the end of the longest line,
That's where I will always be,
If you need to find me, just go to
The end of the longest line.

At the end of the longest line,
That's where I will always be,
At the end of the longest, line.

Saturday, March 6, 2010

sambung cerita

seorang wira bernama abdullah abdul manab telah menghampiri kebun yang telah ditebus maruah tuannye sihangga tejatuh kedalam kuali mak die lalu berhimpun didalam satu bangunan berdekatan bersebelah kan maybank.
5 minit kemudian,beliau dengan semangat wajar yang menusuk kalbu.beliau juga merasai kehadiran paranormal aktiviti semakin berleluasa.keinginannye ingin mengalahkan pasukan yang dibintangi oleh ketua nya iaitu paranormal aktiviti dan seterusnya menguasai kembali kekuatan yang dimiliki oleh abraham sulaiman iaitu bapenye kepada neneknye idris ha-al-imunan dan beristeri kan 4 kekasih ayah pin.
selang beberapa hari tu beliau ingin menakluki kawasan yang dijajah oleh keturunanye dahulu seorang jururawat hospistal toshiba yang dibintangi oleh dato' docter tun mahada tun teja iaitu kepada mamanda zulaika yang juga mencintai bapanye iaitu seorang nelayan dikampung yang berjaya.
bot yang dimiliki adiknye berenjinkan turbo berimkan 18" emkay japan dan ms88 melunjur laju ke arah selatan mencari rezeki untuk tanggungan anak kembarnye yang ingin memasuki universiti yang tidak dianugerahkan pangkat kebesaran yang dijunjungi negeri nye itu.
kita sebagai rakyat bawahan yang menjadi buruh binaan kelapa sawit untuk menakluki tanah jajahan ketuanye itu dan selepas pemaisuri nye mati die cuba,mencari kekasih untuk menggantikan teman tidur.
dipenghujung cerita mari bertazkirah untuk mengupas buah limau yang kesimpulannye manjadi sesuatu kesimpulan.

Tuesday, March 2, 2010

data-ANAL-ysis

every tuesday i have to attend class for a subject called data analysis or also known as QSD288.
everytime when i come to this class i will yawning,dreaming and etc.
i dont know nothing what i learn in this class.
suddenly,on 2nd march 2010,my lecturer told us about 'O'.
she said that there are two differences between O bulat & O bujur.
O bulat means that we really understand what have been taught in class and it just went out from mouth automatically.
different from O bujur it means we are pretending that we understand on what we've learn in class.
cam bodoh kan?tak penah tepikir plak aku.

after on what she said i've continue my journey to itali.
haha!

Thursday, February 18, 2010

1 hari yang penat


hari ni memang hari yang sgt penat.da la panas nak mampos.jauh kot sri iskandar.
minggu ni da 2 kali aku g sane.haha!
ini sume nak teman ade la ni.nak jumpe customer katenye,tgk2 ktorg g sane ntk lunch je.memang penat.
babi punye customer.wat penat je tunggu.janji melayu betol.haha!

sebelum g sane ade keje lagi nak kene wat.tapi bukan keje aku la.
ade nak kene betol kan tayar motor.bawak motor cam gampang.kelaka nak mampos.hanye aku ngn syahidan je yg tau.haha!


*mas ade dengan motor nye.*

selepas urusan mat rempit.ktorg pun gerak la g sri iskandar.
dalam kete panas nak mampos.nasib aku duk depan kene aircond.haha!
ade,naem.nasib korg aa.haha!
otw nak g sane ade accident plak.org melayu cam bese la kan kalo ade accident.
mesti slow je jalan nak tgk kete punye pasal.
.l.-_-.l.

*ini jela gambar yang sempat aku amik.haha!kang kete belakang marah.*


time sikit lagi nak sampai sri iskandar ade kebakaran plak.
panas sgt kot skang ni sampai padang rumput pun senang je terbakar.
cane la lembu2 kat situ nak makan nanti.
lebey kurang kul 3 sampai sri iskandar,ktorg makan jap tunggu customer tak datang pun.las2 ktorg g sri iskandar semate-mate untuk lunch je.cibai betol.
da lame sgt tunggu ktorg pun balik la.nak watpe lame2 kan?da la panas.(bape kali da aku ulang bende same je)
akhirnye ktorg pun selamat sampai di ipoh balik.
thanks to syidan dan naem kerana jadi pemandu yg berhemah dan berkaliber.
aku harap nanti korg jadi pemandu kete rally.haha!



pemandu yg berhemah.(safety first).l.